Bioszálak


Mi a bioszál?

Ismert lehet még PDO thread, illetve FTC terápiaként is. A "PDO" a polidioxazon rövidítése, mely a szál anyagára utal. Az "FTC" pedig az angol Fine Thread Contour azaz vékony szállal történő kontúrozásra utal.

A bioszálakat legegyszerűbb úgy definiálni, mint egy speciális sebészi varróanyagot, amit nem sebek zárására használunk. Vékony tű segítségével fűzzük be a bőr alatti szövetek közé, ahol aztán 5-6 hónap alatt maradéktalanul elbomlik, és a bomlásból származó molekulák természetes módon a vizelettel távoznak szervezetünkből.

Milyen kedvező hatást tulajdoníthatunk a bioszál behúzásnak?


A bőr alatti szövetekben a szálak jelenléte stimulálja a kötőszöveti sejtek szaporodását. Ezek a sejtek felelősek bőrünk kollagén termeléséért, azaz feszesen tartásáért. Ugyanakkor a kollagén rugalmasságot is biztosít szöveteinknek, ami nélkül a feszesség az állandóan mozgásban lévő arcon - gondoljunk csak a mimikára, artikulációra, evésre, mosolygásra - értelmezhetetlen lenne.

A kötőszöveti sejtek között találhatóak kontraktilis (összehúzódásra képes) fehérjéket tartalmazó myofibrociták is, melyek jelenléte szintén segít a megereszkedett bőr tónusának visszanyerésében. Maguk a szálak is rendelkeznek típustól függően tartó és emelő funkcióval.

Az eredmény ezert már a szálak elhelyezését követően is észre vehető, de a maximális javulás 3-6 hónappal később várható. Ezt a javulás átlagosan 24 hónapig élvezhetjük. A hatástartamot követően a kiindulási állapotnál mindig kedvezőbb helyzetből ismételhető meg a kezelés, hiszen ez idő alatt nem "öregszik" tovább bőrünk.

Melyek a különböző szál típusok?


Az elmúlt évek fejlesztései újabb és még újabb száltípusokat eredményeztek. Így ma egy viszonylag széles arzenálból válogathatunk és egyénre szabhatjuk a kezelés menetét.

A szálak anyaga mindig 100% polidioxazon tehát csak méretük, alakjuk és felszínük különbözik. Funkciójuk szerint vagy tartó-emelő vagy feszítő hatás figyelhető meg. Alakjuk lehet teljesen egyenes lefutású, vagy változatos módon csavart. Felszínük sima, fogazott, kampószerű. A felszínen elhelyezett elemek (fogak, kampók) sűrűsége és lefutása szintén változhat.

Fontos mérlegelni, hogy a kezelni kívánt bőr kollagén termelése elegendő lesz-e a feszesítő hatás eléréséhez. Ez általában 40 éves korig kielégítő. 60 éves kortól pedig csaknem mindig szükség van tartó-emelő szálak használatára is.

A szálak 5 darabos steril csomagolásban vásárolhatóak, áruk típusonként változó, így egyénre szabott kezelésnél a felhasznált anyag előzetes kalkulációjából tudjuk kiszámítani a beavatkozás költségét.

Hogyan történik a bioszál behúzás?


1. Fertőtlenítjük az arcbőrt

2. A felhasznált szálak típusától és mennyiségétől függően érzéstelenítő injekcióval, vagy krémmel tesszük fájdalom mentessé a kezelést

3. Rövid várakozás következik, hogy az érzéstelenítés optimálissá váljon

4. Berajzolásra kerül a szálak bevezetési pontja és lefutása az arcon

5. Vékony tű segítségével juttatjuk be a bioszálak a bőr alá

6. A kezelés végén újból fertőtlenítjük az arcbőrt

Mikor érdemes a bioszál behúzás mellett dönteni?


-Ha hegek nélküli kezelést keresünk, hiszen a szálbehúzás nem műtéti jellegű beavatkozás. Csak a bevezetés helyén látható néhány napig egy-egy apró tűszúrás nyoma

-Ha olcsóbb, gyorsabb és kevésbé megterhelő megoldást keresünk, mint a hasonló eredményt megcélzó sebészi eljárások

-Ha 100%-ban szövetbarát anyaggal szeretnénk elérni a kívánt eredményt, hiszen a szálak kizárólag polidioxazont tartalmaznak

-Ha korábban már alkalmaztunk bioszál terápiát, hiszen a kezelés ismételhető, illetve kombinálható más típusú terápiával (pl. hialuronsavas ráncfeltöltéssel)

-Minden korosztály számára jó választás lehet, hiszen a fiatal arcbőr ráncait saját kollagén termelés stimulálásával jó eredménnyel feszítik és simítják. Idősebb pácienseknél pedig kihasználható a tartó emelő szálak lifting hatása (akár 1 cm)

Mikor nem javasolt a bioszál behúzás mellett dönteni?

Mindig egyedi elbírálás alapján történik az ellenjavallat megállapítása, ugyanakkor néhány állapot kapcsán érdemes tisztázni, hogy biztosan nem végezhető el a beavatkozás.

-Ha a páciens várandós, vagy szoptat

-Ha a páciensnek az injektálás területén aktív gyulladásos bőrbetegsége van.

-Ha a páciens véralvadásgátló készítményt szed.

-Ha a páciens allergiás a töltőanyagra, vagy súlyos autoimmun betegségben szenved.

-Ha a páciens jelentős mértékben túlsúlyos

-Ha a páciens arcbőrén jelentős mennyiségű mély, vagy nagyon mély ránc vanÁrak

Egyéni igényekhez összeállított kezeléseknél a töltőanyag és a felhasznált bioszálak költségéből számítjuk a beavatkozás árát. Akcióinkról facebook és instagram oldalunkon tájékozódhatnak!

Akciók

Válogasson akciós arcfrissítő, nyakfeszesítő és ajakdúsító csomagjaink közül.

Komplex arcformázás I.

1 ampulla hialuronsav, 5 + 5 bioszál felhasználásával

110 000 Ft

Komplex arcformázás II.

5 + 5 bioszál és 1 + 1 ml hialuron

175 000 Ft

Komplex arcformázás mély ráncoknál

1 + 1 ampulla hialuronsav, 10 + 10 bioszál felhasználásával

195 000 Ft

Bioszál behúzás orcákon

5 + 5 bioszál felhasználásával

30 000 Ft

Bioszál behúzás arckontúrozás céljából

5 + 5 + 5 + 5 bioszál felhasználásával

60 000 Ft

Bioszál behúzás arckontúrozás az orcák emelésével

5 + 5 + 5 + 5 bioszál 3 + 3 tartószál felhasználásával

195 000 Ft

Bioszál behúzás orcák emelése céljából

6 + 6 tartószál vezetéses érzéstelenítésben

290 000 Ft

Bioszál behúzás orcák és az arc alsó kontúrjának emelése céljából

5 + 5 + 3 + 3 tartószál vezetéses érzéstelenítésben

300 000 Ft

Teljes arc emelése (1-1,5 cm)

6 + 6 + 5 + 5 tartószál vezetéses érzéstelenítésben

440 000 Ft

Bejelentkezés

Telefonos időpont egyeztetés hétköznap 08-20 óráig, hétvégén 10-18 óráig. Emailben történő időpont foglalás esetén 24 órán belüli válasz értesítés..